Bude mít Williams dva platící jezdce? Byla by to chyba, říká Barrichello

Bude mít Williams dva platící jezdce? Byla by to chyba, říká Barrichello

Budoucnost Rubense Barrichella ve formuli 1 se zdá být nejistá, Williams váhá s jeho potvrzením pro příští sezónu. Mohl by ho nahradit mladý jezdec, který přinese týmu peníze.

Williams sáhl po platícím pilotovi už loni, když Nica Hülkenberga na konci sezóny nahradil Pastorem Maldonadem a jeho bohatými sponzory. Vedle Venezuelského pilota ale dál jezdí zkušený Barrichello. Ten má zájem pokračovat klidně další dva roky, ale Williams váhá.

V posledních dnech se objevily zprávy, že v Grove opět čelí dilematu, zda nevyměnit pilota a nepřilepšit tím týmové pokladně. A nepřemýšlí o Maldonadovi, ten má své místo pro sezónu 2012 téměř jisté díky sponzorům, ale v nejisté sedačce se ocitl právě Barrichello.

Kdo by mohl Brazilce nahradit? Padají jména jako Bruno Senna, Adrian Sutil, Giedo van der Garde či Romain Grosjean a Charles Pic. Poslední dva jmenovaní Francouzi by byli atraktivní pro obnovené spojení Williamsu s Renaultem.

Barrichello říká, že by si při ztrátě sedačky poradil, ale odcházel by nerad. "Ve formuli 1 mám rozjeté další věci, také jsem jednal s jinými lidmi," uvedl pro Autosport. "Domnívám se, že pokud Williams nemá finanční problémy, měl by se držet toho, co teď má: velmi zkušeného a velmi motivovaného jezdce, a mladíka, který se vyvíjí. Mít příští rok dvě děti, to by bylo špatně. Já čekám. Víc nabídnout nemůžu."

Maldonado přináší Williamsu prostřednictvím ropné společnosti PDVSA údajně více než 30 miliónů dolarů ročně, ale tým možná bude potřebovat víc peněz, aby kompenzoval nižší příjmy za horší umístění v poháru konstruktérů.

Barrichello říká, že má velkou motivaci pokračovat, ale to mu nemusí stačit. "Jsem tady, protože si to užívám, protože miluju to, co dělám," poznamenal. "Cítím se konkurenceschopný, protože porážím týmového kolegu a daří se mi. Pokud bych měl šanci získat dobré auto, vím, že bych dokázal vítězit."

"Nebyl bych tu 20 let jen proto, abych tu byl, to bych raději zůstal doma. Už jsem měl dost politiky a podobných věcí, ale pořád chci řídit to nejrychlejší auto, což je formule 1."

Doporučujeme

Články odjinud