130R by mohla být větší výzva než předtím, říká Vergne

130R by mohla být větší výzva než předtím, říká Vergne

Jezdci Toro Rosso budou chtít v Japonsku navázat na úspěšný závodní víkend v Singapuru, kde Jean-Éric Vergne vyjel pro tým nejlepší letošní výsledek.

Francouz skončil na městském okruhu na šesté pozici, japonská Suzuka je přitom podle něj jedním z nejlepších okruhu v sezóně. Těší se také na to, až zjistí jaké to je jet na trati s nižším přítlakem než loni.

„Suzuka je jednou z nejlepších tratí v kalendáři,” řekl Vergne. „Fanoušci z toho udělají jedinečný podnik s neuvěřitelnou atmosférou. Kombinace tohoto s tratí samotnou z toho dělá jednu z nejlepších velkých cen roku.

Neočekávám, že kvůli novým technickým pravidlům budeme muset nějak změnit náš přístup. Nejsem si jistý, jak to bude sedět našemu autu. Kdybych měl vybrat jednu sekci okruhu, kterou mám nejradši, byla by to rychlá esíčka po startu, díky menšímu množství přítlaku by mohla 130R představovat větší výzvu než předtím.”

Poprvé se v Japonsku sveze Daniil Kvjat, který se na Suzuce projel zatím jen na simulátoru.

„Co jsem slyšel od ostatních jezdců, tak je Suzuka velmi zajímavá trať, takže se těším, až to sám zjistím. Ze simulátoru bych řekl, že si budu jízdu užívat, ale bude to zároveň výzva. Má spoustu rychlých zatáček, což mám nejradši,” řekl Rus.

Největší pozornost se však bude zřejmě upínat na Maxe Verstappena, který v prvním tréninku vystřídá Vergneho a poprvé se ve formuli 1 sveze v rámci závodního víkendu.

„Velmi se těším, až se poprvé zúčastním v rámci víkendu velké ceny volného tréninku,” řekl Verstappen, který dnes slaví 17. narozeniny.

„Je to dobrá příprava pro příští rok, i když ještě před pár měsíci bych si to ani nedokázal představit. Zúčastnit se už tréninku je samozřejmě splněným snem.

Pro mě to bude velmi cenná zkušenost, strávím nějaký čas ve voze a také si zvyknu na práci se všemi v týmu, připravím se tak na příští rok. Nejedu tam, abych lámal nějaké rekordy. Chci jen nasbírat zkušenosti.”

Doporučujeme

Články odjinud