Allison za sebou u Ferrari zanechal prázdné místo, říká Clear

Allison za sebou u Ferrari zanechal prázdné místo, říká Clear

Stáj z Maranella pociťuje odchod svého technického ředitele.

Ferrari bude muset tvrdě pracovat, aby zaplnilo mezery vzniklé odchodem svého technického ředitele Jamese Allisona. Tvrdí to šéf závodních aktivit Jock Clear.

V týdnu bylo potvrzeno, že Allison opouští svoji funkci technického ředitele, do které Ferrari posunulo svého dosavadního šéfa motorářské části Mattiu Binotta.

„V bezprostředně následující době zjišťujete, že přijít o někoho, jako je James Allison, člověk jeho formátu, nezůstane v týmu nepovšimnuto,“ řekl Clear. „Tým bude muset tvrdě pracovat, aby vyplnil mezery, Mattia bude potřebovat pomoc a my se musíme semknout.

Nikdo netvrdí, že může převzít roli, jakou měl James a všechno pokrýt, Ferrari je ale odhodlané se semknout v oblastech, ve kterých byl James silný. Je to výzva pro nás pro všechny, bude nám chybět.“

Clear řekl, že úmrtí Allisonovy manželky v březnu letošního roku zanechalo stopu na všech členech Ferrari jak emocionálně, tak prakticky.

„Neviděl jsem Ferrari v nejpříjemnějším světle, když tohle nad námi viselo. Náš tým je ale velice motivovaný tým, velice nadšený tým, máme touhu vyhrávat.

Ta vášeň může být Achillovou patou, která nás drží zpátky. Ta vášeň je ale tím, co nás dostane přes cílovou čáru, co lidi požene. To je pro mě ten největší faktor, ta vášeň, kterou vidíte napříč celým týmem je fantastická.“

Zatím není jasné, kam dál povedou kroky Jamese Allisona. Má se za to, že jeho předchozí zaměstnavatel Renault (tehdy jako Lotus) by jej rád získal zpátky do svých řad. Allison si však zřejmě nechá několik týdnů čas, aby pečlivě zvážil své možnosti.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud