Alonso: Existuje i život po Ferrari

Alonso: Existuje i život po Ferrari

Fernando Alonso měl včera na akci Santanderu nepřímo potvrdit svůj odchod z Ferrari.

Situace v F1 je zaseknutá také o předposledním závodním víkendu letošní sezóny. Alonso stále neoznámil své plány a Ferrari stále nepotvrdilo příchod Sebastiana Vettela.

„Buďte trpěliví, řekl Vettel v Brazílii. Jedna věc je jistá, příští rok nebudu svůj čas trávit na pláži.“

Alonso stále dokola opakuje, že má svůj plán už několik měsíců a stále se ho drží. Předpokládá se, že rodák z Ovieda zamíří k McLarenu. Včera večer sice více neprozradil, ale alespoň řekl, že budoucnost mimo Ferrari je možná.

„Podívejte se na mého bývalého kolegu Felipeho Massu. Strávil roky u Ferrari, ale tento rok byl (s Williamsem) na stupních vítězů a pole position. Takže existuje i život po Ferrari,“ řekl Alonso pro španělská média na akci Santanderu.

Podle španělského AS je ve hře největší smlouva v historii F1 a to nikoliv co se délky ale objemu peněz týče.

Auto Motor und Sport mezitím spekuluje, že jedním z důvodů, proč nebyla dohoda mezi Alonsem a McLarenem podepsána, jsou vnitřní zpory ve Wokingu. Akcionáři McLarenu chtějí nahradit Ronna Dennise jinou personou. Mluví se o Bergerovi (který to popřel), Hornerovi nebo Brawnovi.

Alonso chce proto podepsat přímo s Hondou, což ale včera vyloučil Eric Boullier. „Oficiálním účastníkem je na listině FIA McLaren, takže McLaren uzavírá smlouvy s jezdci, nikdo jiný.“ 

Doporučujeme

Články odjinud