Button bere vinu za kolizi na sebe

Button bere vinu za kolizi na sebe

Fernando Alonso skončil ve Velké ceně Číny na dvanácté příčce, Jenson Button po penalizaci za kolizi s Pastorem Maldonadem spadl ze třináctého na čtrnácté místo.

Button byl za svou kolizi penalizován přičtením pěti sekund a dvěma trestnými body. „Myslel jsem, že je na vnitřku místo. Nemám k tomu co víc říct,” řekl k incidentu Button. „Je to kolize, u které nikdy nechcete, aby se stala... šlo o podcenění situace. Myslím, že si o tom musím nejprve promluvit s komisaři, než to budu nějak komentovat. Musím se na to podívat v televizi, protože to je vždycky jiný pohled než z kokpitu.”

Brit má jinak z výkonu McLarenu v Číně dobrý pocit. „Jízdy na měkčí směsi pneumatik nebyly špatné, celkově naše rychlost nebyla vůbec zlá. Tvrdší směs byla trochu zrádnější, ale myslím, že teplota pneumatik hodně klesala kvůli modrým vlajkám, které jsme dostávali, takže to nebylo jednoduché. Jsme stále vzadu, ale zlepšujeme se a tým tento víkend odvedl skvělou práci.”

469429774.jpg

Alonso byl sice klasifikován s kolem ztráty na dvanácté pozici, přesto vidí ve výsledku i pozitiva.

„Tohle pro nás nebyl nejjednodušší závod. Na začátku jsme nebyli moc konkurenceschopní, pak jsme měli několik problémů s aerodynamikou vozu, což mě v prostředním stintu zpomalilo, na konci na měkké sadě pneumatik jsem ale byl schopen trochu tlačit,” řekl Španěl.

„Stále se o tomto autě potřebujeme naučit spoustu věcí, abychom z něj vytěžili maximum, odpoledne jako toto je ale velmi užitečné a díky němu lépe pochopíme vůz.”

„Byl to také užitečný závod pro mě samotného - můj nejdelší stint během zimních testů měl 12 kol, v Malajsii jsem odjel 22 kol a tady jsem absolvoval celý závod, takže je to rozhodně krok vpřed. Snad se v Bahrajnu znovu o trochu zlepšíme.”

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud