Button letos body nečeká, Alonsovi odešly brzdy

Button letos body nečeká, Alonsovi odešly brzdy

Slibné kvalifikační postavení nedokázal McLaren přetavit v první letošní body.

Jenson Button, který dokončil závod na šestnácté pozici, si po závodě postěžoval, že řízení jeho vozu bylo jednou z "nejděsivějších" zkušeností ve Formuli 1.

„Prvních 30 kol bylo asi nejděsivějších 30 kol v mém životě,” řekl po závodě Button.

„Kdykoliv jsem v jakékoliv rychlosti šlápl na plyn, tak mi ustřelila zadní část vozu. Nebylo to prostě normální. Jakoby zadek vozu vůbec nebyl propojen s předkem. Připadalo mi, jako by měl každý poryv větru obrovský vliv.”

„V první polovině závodu to bylo docela děsivé. Drobné změny a nové pneumatiky v závěru trochu pomohly.”

Mistr světa z roku 2009 si nebyl jistý, zda za to mohl problém v nastavení nebo mechanická závada.

„Po dnešku už vůbec v letošní sezóně neočekávám body, snad ale tohle byla jen výjimka,” řekl. „Tenhle víkend pro nás byl celkem dobrý a byl jsem s vozem spokojen.”

Fernando Alonso po startu ze třinácté pozice byl v jednu chvíli i sedmý, ze závodu však musel odstoupit kvůli selhání brzd.

Během příjezdu k mechanikům však brzdy selhaly úplně a Španěl projel svým boxovým stáním. Mechanici naštěstí stihli uskočit a nikomu se tak nic nestalo.

„Bylo to děsivé,” řekl Alonso. „Celé kolo před zajetím do boxů jsem byl bez brzd, a ani při zastávce jsem je nemohl použít. Kolo před tím jsem minul první zatáčku. Byl jsem opatrný, ale zhoršovalo se to a při zastávce jsem už byl bez nich. Pro kluky to bylo děsivé, naštěstí jsme ale nikoho nezranili a kluci měli dobré reakce.”

„Zdá se, že strategie dvou zastávek dnes pro nás byla lepší. Závod byl takový, jaký jsme očekávali, takže myslím, že deváté a desáté místo dness bylo dosažitelné,” dodal Alonso.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud