Čekají nás tři důležité týdny, říká Alonso

Čekají nás tři důležité týdny, říká Alonso

Bahrajnem skončila jakási předsezóna, jak sám uvedl Fernando Alonso na Twitteru. Kolotoč formule 1 se nyní stěhuje do Španělka, kde se pojede až za tři týdny. Podle Alonsa to budou pro McLaren tři důležité týdny plné práce.

McLaren bude ve Španělsku určitě ve středu pozornosti. V Bahrajnu se Alonso dostal do druhé části a v závodě dojel 11. Jak na tom bude v prvním evropském závodě?

„Existuje spousta věcí, které je potřeba udělat, máme před sebou tři důležité týdny, abychom zlepšili výkon i spolehlivost,“ řekl Alonso pro Sky Sports.

„Jsem velmi optimistický, pokud jde o budoucnost, protože jdeme správným směrem, ale existuje spousta věcí, které musíme udělat.“

Button do závodu kvůli technickým problémům vůbec neodstartoval a svůj čas tak trávil komentováním závodu na Twitteru. Alonso naopak dokázal dojet na 11. místě.

„Měli jsme (v neděli) lepší pocit, byli jsme konkurenceschopnější a skončili před Sauberem a bojovali s Toro Rosso a Red Bullem. Takže je to určitě krok vpřed,“ pokračuje rodák z Asturie. Podle Alonsa je teď potřeba pracovat.

„Španělsko je mou domácí Grand Prix, Monako je méně závislé na výkonu, takže jsou před námi zajímavé závody.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud