Chtějí v Maranellu zpět Rosse Brawna?

Chtějí v Maranellu zpět Rosse Brawna?

Ferrari chtělo letos porazit Mercedes. Zatím to ale nevypadá, že to bude tým z Maranella, kdo bude v prosinci na galavečeru FIA přebírat některý z pohárů. Spací Ferrari Ross Brawn?

Ferrari se v uplynulých letech rozloučilo s řadou klíčových lidí, přišel Arrivabene, Vettel a další. Ale zatím to k úspěchu nevede.

Sergio Marchionne byl minulý týden v Maranellu a mluvil s inženýry, aby si udělal lepší obrázek o situaci.

Podle Motorsport.com chce Scuderia posílit a v hledáčku má Rosse Brawna. Ten odešel z F1 na konci roku 2013, kdy působil u Mercedesu a opakovaně řekl, že návrat úplně nevlučuje ale ani neplánuje.

Je prý obtížné přemluvit Brawna, aby se vrátil na plný úvazek a cestoval každý rok na 20, 21 závodů. V Maranellu ho proto chtějí spíše jako poradce, který by Scuderii pomohl se dostat zpět na správnou cestu.  

„Nikdy neříkej nikdy v těchto věcech, ale jsem docela spokojený s tím, co dělám,“ uvedl před časem pro Sky Sports. „A nebylo nic, co by mě motivovalo a vzbudilo zájem se vrátit. Má povaha je taková, že do toho dávám 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Nejsem si jistý, zda 24/7 ještě chci dělat.“   

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud