Do Williamsu se skvěle hodím, věří Lynn

Do Williamsu se skvěle hodím, věří Lynn

Alex Lynn věří, že by v příštím roce výborně zapadl do Williamsu coby závodní pilot.

22letý Brit, kterému v letošním ročníku šampionátu GP2 zatím patří devátá pozice, je v současné době vývojovým jezdcem Williamsu ve formuli 1.

Lynn už monopost F1 testoval a s týmem úzce spolupracuje. Oběma současným závodním jezdcům Felipemu Massovi a Valtterimu Bottasovi navíc na konci sezóny končí smlouva.

Lynn si přitom není jistý, zda by pro něj bylo lepší možností jít přímo do Williamsu, nebo pro začátek do jiného týmu, do kterého by jej tým z Grove zatím poslal.

„Opravdu chci zůstat součástí Williamsu, byl bych spokojen i s tím, kdyby si mě podrželi pod smlouvou a poslali do jiného týmu. Mým hlavním cílem ale je dostat se do hlavního týmu, to bych skutečně rád,“ řekl Lynn.

„Britský jezdec, britský tým. Jsem mladý, rychlý, hladový. Myslím, že se tam skvěle hodím. Nevím, jestli k tomu dojde nebo ne, chtěl bych ale zůstat s tímhle týmem a pokud mě umístí ve formuli 1 někam jinam, abych ukázal, co umím a něco se naučil, pak v pořádku. I to je pro mě skvělé.“

Lynn letos jezdí v GP2 druhou sezónu. V této fázi své kariéry se podle svých slov zaměřuje pouze na zajištění si místa ve F1.

„Samozřejmě, o tom to je,“ dodal Brit. „Rozhodně, tohle chci. Vždy jsem se chtěl stát pilotem je formuli 1 a jednoho dne také mistrem světa. Jsem tady proto, abych dokázal, že na to mám.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud