F1 se částečně vrací k myšlence pevných restartů (aktualizace)

F1 se částečně vrací k myšlence pevných restartů (aktualizace)

Jezdci by mohli po zajetí safety caru startovat z pevných pozic, ale pouze v jednom konkrétním případě.

Pamatujete na nápad, že by se po zajetí safety caru do boxů jezdci seřadili na startovním roštu a proběhl by pevný restart? Z nápadu, který měl zlepšit show, nakonec sešlo, ale nyní se v určité podobě vrací.

V Monaku a v Silverstonu jsme měli start za safety carem kvůli dešti, což se stalo terčem kritiky. Jezdci pak působí podle některých jako amatéři a samozřejmě přijdeme o tradiční startovní drama.

Podle Auto Motor und Sport se nyní rýsuje řešení. Whiting se má před Německem sejít se zástupci týmů a projednat zajímavou změnu.

Pokud by před startem závodu pršelo, proběhl by start za safety carem stejně, jako v Silverstonu. Jezdci by si „osahali“ trať a vozy samozřejmě také dostali vodu pryč z ideální stopy.

Jakmile by ředitelství závodu usoudilo, že jsou podmínky přijatelné, safety car by zajel do boxů a jezdci se seřadili na startovním roštu k pevnému restartu.

Kola odjetá za safety carem by se i nadále odečítala, jezdci by nejspíše nesměli za safety carem do boxů pro jiné pneumatiky.

Aktualizace: Informace byla potvrzena. Strategická skupina myšlenku projedná ve středu. Toto Wolff pro Motorsport.com uvedl, že je pro. Button upozornil, že podmínky na trati mohou být někdy takové, že pevný start by nebyl vhodný.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud