Fernandes: Kupující nesplnil všechny podmínky

Fernandes: Kupující nesplnil všechny podmínky

Tony Fernandes říká, že nový majitel Caterhamu nesplnil všechny smluvní podmínky, takže na něj nemohly být převedeny akcie.

„V červnu 2014 jsme se společně s dalšími akcionáři rozhodli prodat podíl v týmu Caterham F1. Dohodli jsme se na prodeji akcií se švýcarskou firmou s názvem Engavest a to na základě toho, že se Engavest zavázala zaplatit všechny stávající a budoucí věřitele a to včetně zaměstnanců,“ píše Fernandes.

„Kontinuální vyplácení zaměstnanců a věřitelů je pro mě natolik důležité, že jsem zajistil, aby akcie nebyly převedeny na nového majitele, pokud to nebude v souladu s touto podmínkou.“

„Je smutné, že Engavest nesplnil některou z podmínek uvedených v dohodě a Caterham Sports Ltd musela být převedena do správy banky kvůli velkému počtu věřitelů,“ pokračuje Fernandes, podle jehož názoru neexistovala žádná zákonná povinnost převést akcie na nového majitele, pokud nebudou splněny všechny podmínky.  

Caterham Sports Ltd je nyní pod správou konkurzního správce, který do sídla týmu nepustil zaměstnance. Podle Colina Kollese je účast v USA ohrožená. Tým by ale byl schopen vozy připravit během několika hodin, pokud by byl do soboty vpuštěn do továrny. Kolles navíc trvá na tom, že vozy a vybavení vlastní tým Caterham a nikoliv Caterham Sports Ltd.

Doporučujeme

Články odjinud