Ferrari chystá upgrade motoru, má přinést velké zlepšení

Ferrari chystá upgrade motoru, má přinést velké zlepšení

Ferrari prý na domácí Velkou cenu Itálie chystá velké vylepšení svého motoru. Mohl by se výkonnostně dotáhnout na Mercedes.

Podle Motorsport.com nasadí Ferrari v Monze další vylepšení své pohonné jednotky. Scuderia má k dispozici ještě 3 vývojové žetony.

Vylepšení by mělo přinést poměrně velké zlepšení a motor Ferrari by se mohlo dotáhnout svým výkonem na ten od Mercedesu. V praxi by to mohlo Scuderii pomoci v souboji s Red Bullem – Renault už větší vylepšení letos neplánuje.

Současné motory využívají oba jezdci „teprve“ čtyři závody (měli je v Rakousku, Velké Británii, Maďarsku a Německu), přičemž ty předešlé vydržely pět závodů. To má být jeden z důvodů, proč přijde vylepšení a nový motor až v Monze. Je to ale zajímavé, protože týmy obvykle nasazují nový motor ve Spa i v Monze a to s ohledem na jejich charakteristiky.

Ferrari bude mít také více času pro testy na dynamometru, aby se ujistilo, že se připravované vylepšení neodrazí ve spolehlivosti.

Mercedes ovšem také nespí. Možná už ve Spa nasadí i stříbrné šípy vylepšení své pohonné jednotky. Předpokládá se, že vylepšení by mohlo být nasazeno současně s penalizacemi pro Hamiltona za překročení limitního počtu některých komponent pohonné jednotky. Původně se psalo, že penalizace si Hamilton vybere v Monze, nyní je pravděpodobnější Spa. Uvidíme ve čtvrtek. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud