Hamilton bude mít v Monaku výhodu, může vyjet před Rosbergem

Hamilton bude mít v Monaku výhodu, může vyjet před Rosbergem

Lewis Hamilton si bude moci letos díky interní dohodě Mercedesu vybrat, zda pojede v třetí části kvalifikace před Rosbergem nebo až za ním.

Možná si na to pamatujete. Rosberg vloni ve třetí části kvalifikace probrzdil, byly vyvěšené žluté vlajky a Hamilton nemohl zrychlit svůj čas. Vášnivě se pak debatovalo, zda to Němec udělal schválně. Byl to první větší problém v souboji týmových kolegů Mercedesu.

Letos se to opakovat zřejmě nebude. Hamilton si bude moci v sobotu vybrat, zda vyjede do třetí části kvalifikace před nebo za svým týmovým kolegou.

Obecně může být výhodné obojí. Pozdější výjezd a nájezd do měřeného kola pár sekund před koncem může být výhodný v době, kdy se na trati zlepšují podmínky (například trať osychá). V Monaku ale bude lepší se pohybovat spíše v čele kvalifikačního vláčku jezdců a vyhnout se tak případným žlutým vlajkám.

Podle Motorsport.com existuje v Mercedesu dohoda. Jezdci si před prvním závodem hodili mincí a Nico Rosberg vyhrál. V Melbourne měl možnost volby on, od té doby se to střídá a v Monaku bude na řadě Hamilton. Vloni tomu bylo opačně.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud