Hamilton fanouškům: Věřte mému týmu, nejde o žádnou sabotáž

Hamilton fanouškům: Věřte mému týmu, nejde o žádnou sabotáž

Obhájce titulu v úvodu letošní sezóny provází smůla a technické problémy.

Lewis Hamilton vybídl své fanoušky, aby zanechali konspiračních teorií a úvah o sabotáži jeho vlastním týmem.

Trojnásobný šampion se v úvodních čtyřech velkých cenách letošní sezóny trápil s řadou technických problémů, zatímco jeho týmový kolega Nico Rosberg všechny vyhrál a nyní vede průběžné pořadí šampionátu rozdílem 43 bodů.

Začaly se proto ozývat hlasy, které tvrdí, že Mercedes si přeje ukončit Hamiltonovu nadvládu a slavit mistrovský titul s německým šampionem, takže Brita začal cíleně sabotovat.

Mercedes reagoval otevřeným dopisem svým fanouškům, šéf týmu Toto Wolff přitom strůjce teorií o sabotáži označil za šílence. Hamilton se k němu nyní přidal.

„Chci, abyste věděli, jak moc vděčný jsem za vaši podporu,“ napsal Hamilton svým příznivcům. „Rád bych vás požádal, abyste věřili mému týmu tak, jako mu věřím já. Je to moje rodina.

Tihle kluci jsou pro mě nejlepšími a nejtvrději pracujícími lidmi a to je důvod, proč jsem trojnásobným šampionem.

Prosím, nerozvíjejte domněnky o tom, že by můj tým vůči mě praktikoval něco nečestného a pochopte, že by nebylo v ničím nejlepším zájmu, aby se tak dělo.

Zažili jsme spolu ty nejlepší tři roky a zatímco teď to nejde zrovna podle plánu, všechno se ve správný čas v dobré obrátí.

Věřím těmto klukům na tisíc procent, moji mechanici jsou úžasní, nejlepší v oboru. Respektuji je, čiňte prosím to samé. Tohle jsou ti kluci, díky kterým bude možné vyhrát tento šampionát.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud