Hamilton: Rosberg přiznal, že kolizi nezabránil schválně

Hamilton: Rosberg přiznal, že kolizi nezabránil schválně

Lewis Hamilton po týmovém setkání po Velké ceně Belgie prozradil, že Rosberg podle svých slov mohl kontaktu zabránit, nechtěl však.

Incident mezi Hamiltonem a Rosbergem ve Spa-Francorchamps dostal nový rozměr, Němec totiž údajně na týmovém setkání přiznal, že kolizi nezabránil záměrně.

„Právě jsme spolu seděli a on v podstatě řekl, že to udělal schválně," oznámil novinářům Hamilton.

"Řekl, že tomu mohl zabránit. Řekl 'Udělal jsem to, abych si něco dokázal'. V podstatě řekl, že si chtěl něco dokázat.

A nemusíte se ptát jen mě. Běžte se zeptat Tota (Wolffa) a Paddyho (Loweho), ti z něj taky nejsou nadšení.“

Hamilton zároveň podotkl, že v incidentu necítí žádnou část viny a nesouhlasí s názorem, že Rosbergovi na trati nenechal dost místa.

„Víte, a můžete se jít zeptat Fernanda (Alonsa) a všech jezdců, když je vedle vás jiný vůz o méně než polovinu délky a vy jste na vnitřku, je to vaše stopa,“ vysvětlil.

„Není vaším úkolem masivně uhnout z cesty a nechat tam extra, extra místo. A nebyla to jedna z těch zatáček, kde by byla zeď nebo něco. Podívejte se na Sebastiana (Vettela). Byl dokonce více vedle mě (v souboji v prvním kole) a vědět, že to po vnějšku nedá. Byl v tom souboji rozumný.“

Již od úvodních fázích sezóny se vzhledem k volné politice týmu Mercedes objevovaly komentáře, že kolize mezi Rosbergem a Hamiltonem nevyhnutelně přijde. Brit však odmítá, že by kolize v Belgii měla být tím zlomovým momentem.

„Byli jsme v těsných soubojích kolo na kolo dobří. Myslím, že jsem někoho slyšet říkat, že je nevyhnutelné, že se jednoho dne srazíme, ale neřekl bych, že tohle byl ten nevyhnutelný moment.

Zvolil jsem vnitřní stopu a ta zatáčka byla moje, brzdili jsme hodně pozdě, protože kdybych brzdil dřív, on by mě objel vnějškem, což by znamenalo, že bychom tu pasáž projížděli bok po boku.

My jsme ale brzdili hodně pozdě a já se do té zatáčky stejně vešel normální stopou, kterou bych bežně volil. A pak už jsem ho měl v mrtvém úhlu. Vidím ale docela daleko za sebe a věděl jsem, že byl za mnou, takže jsem pokračoval ve své stopě.“

Doporučujeme

Články odjinud