Hamilton se mnou ještě bude bojovat o titul, domnívá se Rosberg

Hamilton se mnou ještě bude bojovat o titul, domnívá se Rosberg

Nico Rosberg si myslí, že jeho týmový kolega Lewis Hamilton je po mentální stránce natolik silný, že se dokáže vzpamatovat z náročného začátku sezóny a bojovat o letošní titul mistra světa.

Rosberg vyhrál úvodní čtyři závody letošní sezóny formule 1, čímž navázal na svá tři vítězství ze závěru loňského ročníku. Na čele průběžného pořadí díky tomu vede o 43 bodů právě před Hamiltonem.

Hamilton měl v úvodu sezóny naopak smůlu, když se ve dvou závodech (v Číně a v Rusku) objevil na jeho voze stejný problém s MGU-H.

V historii se ještě nestalo, aby pilot, který vyhrál první čtyři závody, na konci sezóny neslavil titul mistra světa F1. Rosberg však na statistiky nevěří.

„Tihle jezdci (kteří vyhráli první čtyři závody) neměli za týmového kolegu Lewise Hamiltona,“ řekl Rosberg. „To je ta moje bitva. V tomto okamžiku ještě nemá vůbec cenu o tom mluvit.“

„Lewis jezdí jako nikdy, jak jste mohli vidět v posledních pár týdnech. On se vrátí. Po mentální stránce nemá žádný problém probojovávat se zezadu, vždy to dokazoval. Jsem si jistý, že mezi námi uvidíme více soubojů. Proti němu to bude vždy obtížné.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud