Hamilton se na Silverstonu spokojí pouze s vítězstvím

Hamilton se na Silverstonu spokojí pouze s vítězstvím

Britský závodník má před domácím publikem jediný cíl – vyhrát.

Lewis Hamilton míří na Velkou cenu Velké Británie s jediným cílem, před domácími fanoušky se nespokojí s jiným výsledkem než s vítězstvím.

Obhájce titulu má za sebou nepříliš povedený závod v Rakousku, ve kterém prohrál s týmovým kolegou Nikem Rosbergem. Ten si naopak připsal svůj třetí triumf ve čtyřech velkých cenách a snížil Hamiltonův náskok v čele šampionátu na 10 bodů.

„Připadá mi, že v Rakousku jsem se za celou dobu nedostal na vrchol svých možností,“ řekl Hamilton. „Nebyl to pro mě nejsnazší víkend, takže odjet se druhým místem není za daných okolností žádná tragédie.

Jenže Silverstone... To je něco jiného. Nedokážu popsat pocit, který jsem tu zažil loni, po tolika letech a také náročném začátku víkendu jsem opět zvedl tu trofej před mořem fanoušků na cílové rovince.

Je to něco, co už mi nikdo nesebere a mně nebude stačit nic menšího než znova tohle. Mám štěstí, že mám tolik fanoušků po celém světě, ale vyhrát před vaším domácím publikem je něco jiného.

Letos máme fantastické auto, ještě lepší než v roce 2014, a tahle trať by mu měla sedět, takže do toho dám všechno, abych z toho dostal maximum.“

Rosberg připouští, že porazit Hamiltona s podporou domácích fanoušků bude těžké, slibuje však, že půjde do závodu s maximálním nasazením.

„Můj víkend v Rakousku nemohl dopadnout lépe,“ radoval se Němec. „Až na tu chybu v kvalifikaci se mi od začátku dařilo a bylo skvělé opět vyhrát.

Také díky tomu extra dni ve středu, kdy jsem pomohl týmu připravit se na Silverstone, se cítím připraven vyrazit do útoku na okruhu, který mám vážně rád. Diváci jsou tu skutečně a atmosféra skvělá. Samozřejmě vím, že mají svého favorita! Snad ale svedeme dobrou bitvu a udržíme je napjaté až do konce.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud