Hamilton si pochvaluje své rozhodnutí zajet do boxů

Hamilton si pochvaluje své rozhodnutí zajet do boxů

Lewis Hamilton po startu neudržel vedení a propadl se na druhou pozici. Díky správně načasovanému přezutí pneumatik se však vrátil do čela a potřetí v kariéře vyhrál domácí Velkou cenu Velké Británie.

Felipe Massa z Williamsu předvedl výborný start a dostal se do čela, kde zůstal až do prvních zastávek v boxech. Během nich se však na první pozici vrátil Hamilton. Jako první z vedoucí čtveřice pak Brit zajel do boxů v době, kdy nad Silverstonem začalo pršet.

„Zaprvé, byl to pro mě velmi, velmi speciální víkend,” řekl Hamilton.

Nejvíce vítězství v F1

  • Schumacher: 91
  • Prost: 51
  • Senna: 41
  • Vettel: 40
  • Hamilton: 38

„Vidět tady po celý víkend tolik diváků... myslel jsem, že už jsem to všechno viděl loni, ale já tyhle lidi miluju.”

„Byl to velmi těžký závod. Bylo velmi obtížné stáhnout a předjet williamsy, během prvních zastávek jsem se ale dostal dost blízko, abych se po své zastávce dostal dopředu.”

„Pak přišel déšť a já ztratil ve svých pneumatikách teplotu. Na vedoucí pozici je to složité, jelikož jste první, kdo tou vodou projíždí.”

„Myslím, že je to poprvé v mé kariéře F1, kdy jsem udělal správné rozhodnutí, když jsem viděl, že se blíží déšť. Nikdy předtím jsem to neudělal a mám z toho velkou radost.”

GettyImages-479541230.jpg

Hamilton díky vítězství navýšil svůj náskok na čele průběžného hodnocení jezdců na 17 bodů před svým týmovým kolegou Nicem Rosbergem, který skončil na druhé pozici.

„Byl jsem rád, když déšť dorazil,” řekl po závodě Rosberg. „Mohl jsem zaútočit, předjet oba jezdce Williamsu a hodně se přiblížit Lewisovi.”

„Lewis zajel do boxů a já si byl jistý, že to bylo špatné rozhodnutí, takže jsem měl docela radost, nakonec to ale bylo správné rozhodnutí.”

„Nicméně musel jsem vzít tu šanci, jelikož zajet spolu s Lewisem by pro mě znamenalo definitivní porážku, takže jsem se pokusil zůstat na trati o kolo déle a tak to bylo.”

Hamiltonovo rozhodnutí zajet pochválil také šéf týmu Toto Wolff.

„Zajet do boxů bylo Lewisovo rozhodnutí. Dali jsme mu tu možnost. Udělal to v pravý čas a to mu dalo výhodu,” řekl Wolff pro BBC Sport.

„Williamsy byly velmi rychlé, oba jezdci měli skvělý start a nebylo možné je předjet. Pomohlo nám ale, že se trochu zhoršilo počasí.”

Foto: Getty Images / Clive Rose, Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud