Heinz-Harald Frentzen musí vyměnit závodní vůz za ten pohřební

Heinz-Harald Frentzen musí vyměnit závodní vůz za ten pohřební

Heinz-Harald Frentzen si bude muset dát přestávku od závodění. Stále bude sice jezdit v Mercedesu, ale závodní GT vymění za pohřební vůz.

Heinz-Harald Frentzen se podrobil komplikované operaci kolena, se kterým má problémy už od roku 1999, kdy havaroval ve formuli 1 v posledních kolech Velké ceny Kanady. Podle Kolner Express se bude v roce 2015 zotavovat a opustí tak závodní okruhy.

Frentzen byl aktivní i po odchodu z formule 1 v roce 2003. V posledních letech závodil v ADAC GT Masters, kde letos potkal i Tomáše Engeho a Tomáše Pivoda.

adacmotorsport_0019904.jpg

„Mé koleno je stále oteklé a citlivé, musím být opatrný,“ řekl Frentzen. „Je to noha, kterou používám při brzdění a v GT Masters musíte brzdit opravdu hodně,“ vysvětluje.

Co teď bude Frentzen dělat? Stejně jako v GT bude jezdit s Mercedesem, ale po veřejných komunikacích a s netradičními pasažéry. Frentzen se bude věnovat rodinnému podniku, kterým je pohřební ústav. Ten vedl jeho otec, který ale před deseti lety zemřel. Nyní ho vede Frentzenova sestra Nadine-Nicole.

Nebožtíci v Mönchengladbachu (Severní Porýní-Vestfálsko) tak budou mít zajímavou novinku. Na jejich poslední cestě je poveze bývalý pilot formule 1.

Heinz-Harald Frentzen a formule 1

  • Kariéra: 1994-2003
  • Týmy: Sauber, Williams, Jordan, Prost, Arrows
  • Počet závodů: 160
  • Vítězství: 3
  • Stupně vítězů: 18

Doporučujeme

Články odjinud