Herbert: Trvám na to, že Alonsův čas skončil a Räikkönenův taky

Herbert: Trvám na to, že Alonsův čas skončil a Räikkönenův taky

Johnny Herbert se během víkendu v Bahrajnu dostal do přestřelyk s Alonsem. Na svém názoru ale trvá a nepřímo posílá do důchodu i další jezdce.

Herbert v Bahrajnu řekl, že Alonso je už za zenitem a měl by skončit. Alonso si to pak s ním vyřídil přímo před kamerami, když mu řekl, že skončil jako komentátor, protože není mistr světa.

„Musím říct, že reakci Alonsa rozumím,“ uvedl Herbert pro Marcu. „Ale můj názor je jasný, stejný jako předtím. Jsem přesvědčen, že Alonsův čas v F1 skončil. Už není budoucnost, stejně jako Jenson Button a Kimi Räikkönen. Budoucnost patří jezdcům, jako jsou Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel nebo Max Verstappen či Carlos Sainz.“

Herbert zopakoval, že jeho názor je založen i na Alonsově nehodě v Austrálii, kterou už dříve přirovnat k nehodě Schumachera v Singapuru 2012. Obě jsou podobné, vypadají na ztrátu koncentrace.

„WEC by bylo (pro Alonsa) dobré místo. Mohl by se dokonce stát mistrem světa jako Webber,“ zamýšlí se Herberg.

Reakce Alonsa Herberta netrápí. „Ale musím říct, že má manželka takový smysl pro humor nemá. Řekla, že Alonso byl trochu drzý.“

Herbert se také vyjádřil na adresu mladíků u Toro Rosso a docela překvapil. Sainz je podle něj více inteligentní, a pokud by si měl vybrat jen jednoho z nich pro sedačku u Red Bullu v příštím roce, zvolil by Sainze.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud