Horner: Audi má zájem, nic ale není rozhodnuto

Horner: Audi má zájem, nic ale není rozhodnuto

Šéf Red Bullu Christian Horner potvrdil, že Volkswagen/Audi projevil zájem v budoucnu vstoupit do formule 1. Je však podle něj brzy mluvit o tom jako o hotové věci.

Po oznámení ukončení spolupráce mezi Red Bullem a Renaultem na konci letošní sezóny zesílily spekulace o tom, že by Volkswagen odkoupil Red Bull.

„Myslím, že je skvělé, že VW ukázal zájem o F1. V tuhle chvíli jsou to ale všechno jen čisté spekulace,“ řekl Horner.

„I kdyby se rozhodli vstoupit do F1, bude trvat minimálně dva až tři roky, než budou schopni vyprodukovat konkurenceschopný motor.“

Obavy ohledně rozpočtu VW pro tak velký projekt jako je F1 nejsou na místě. Horner je navíc přesvědčen, že současná situace, kdy jsou ve formuli 1 jen dva konkurenceschopní dodavatelé motorů Mercedes a Ferrari, je pro sport špatná.

„Myslím, že je pro F1 důležité mít konkurenceschopné výrobce motorů. V tuto chvíli počet rapidně klesl na dva velké dodavatele, což v konečném důsledku není pro F1 zdravé,“ upozorňuje Horner.

„Za éry V8 tu byli tři nebo čtyři dodavatelé motorů, kteří byli schopni vítězit, teď máme jen dva. To není úplně dobré.“

Slibná jednání s Ferrari

Vzhledem ke konci spolupráce s Renaultem nemá Red Bull nikoho, kdo by mu od příští sezóny dodával motory. Jako nejpravděpodobnější se jeví možnost spolupráce s Ferrari, než do F1 přijde Volkswagen.

„Naše situace je stále jasnější,“ řekl. „Minulý týden jsme s Renaultem vedli dobrá jednání a myslím, že ukončení těchto rozhovorů přijde poměrně brzy. S Ferrari máme zajímavá jednání a čekáme na zpětnou vazbu.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud