Horner o Ricciardovi a ohebných křídlech

Horner o Ricciardovi a ohebných křídlech

Daniel Ricciardo podle Christiana Hornera převedl v Abú Dhabí takový sestřih letošní sezóny. Po startu z boxů dojel na čtvrtém místě, zatímco Vettel zůstal zaseknutý v provozu.

„Musím říct, že Danielův výkon symbolizoval jeho sezónu,“ řekl Horner. „Byla to od něj neuvěřitelná jízda – byl rychlý po celou dobu a měl několik skvělých předjížděcích manévrů. Skončil sezónu přesně tak, jak ji začal.“

Red Bull teď stejně jako ostatní týmy čeká dvoudenní testování. První den by se měl za volantem objevit vítěz Formule Renault 3.5 Carlos Sainz Jr., druhý den pak bude pro Pirelli testoval Ricciardo. Jeho budoucí týmový kolega Daniil Kvjat se bude připravovat na simulátoru, kde ho podle Hornera čeká před Vánocemi spousta práce.

Ricciardo i Vettel startovali z boxů poté, co komisaři na základě zprávy technického delegáta FIA Red Bull vyloučili z kvalifikace. Podle FIA byly klapky předního křídla navrženy tak, aby se prohnuly pod aerodynamickým zatížením, což je v rozporu s pravidly.

„Je to o typu zkoušky,“ řekl pro Autosport Horner. „Můžete velmi jasně vidět, že se křídla všech týmů prohýbají. U někoho více než u ostatních. Šli jsme v některých oblastech do extrému, přiznává Horner. 

„Zaměřují se (FIA) na jeden z prvků předního křídla, konkrétně na horní prvek, zatímco jiní využívají další oblasti,“ vysvětluje. „Jak jste mohli vidět, mělo to velmi malý vliv na výkon.“

„Buďte si jistí, že nejsme sami, kdo se snaží získat co nejvíce z aerodynamiky předního křídla,“ dodává Horner. 

Doporučujeme

Články odjinud