Jak to bude dál se Sauberem?

Jak to bude dál se Sauberem?

Není žádným tajemstvím, že Sauber není v dobré finanční kondici. Na začátku roku dokonce svým zaměstnancům vyplatil mzdy se zpožděním a promítá se to i do výkonů na trati.

Okolo Sauberu se vytváří mlha spekulací. Pomohlo k tomu i to, že šéfka stáje Kaltenbornová chyběla v Bahrajnu. FIA před víkendem vždy uveřejňuje obsazení čtvrteční a páteční tiskové konference. Zástupkyně Sauberu se v pátek logicky nedostavila, kvůli čemuž ji dokonce vyšetřovali sportovní komisaři. Nakonec samozřejmě penalizaci neudělili.

Ale teď vážně. Kaltenbornová podle některých médií zůstala doma a jednala o budoucím osudu Sauberu. Objevily se spekulace, že je tým na tom tak špatně, že nedorazí už do Číny. Brazilský Globo se ale odvolal na více zdrojů, které tvrdí, že oba jezdci i tým v Šanghaji budou.

Vedle toho se spekuluje o prodeji týmu nebo vstupu investora. Není překvapením, že se skloňuje jméno Alfy Romeo. Marchionne už několikrát řekl, že chce návrat slavné značky do F1 a to v podobě týmu. Sauber má přitom blízko k Ferrari.

Finský Turun Sanomat se ale odvolává na zdroje ze Švýcarska, které tvrdí, že tým jedná s investorem z Dubaje.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud