Jezdci McLarenu měli potíže s přilnavostí

Jezdci McLarenu měli potíže s přilnavostí

Jenson Button odstartuje do posledního letošního závodu z osmé pozice. Kevin Magnussen se vůbec nedostal do třetí části, když skončil jedenáctý.

„Myslel jsem, že jsme dnes měli slušnou šanci na šesté místo, nakonec jsme za ním zaostali o sedm setin sekundy,” řekl Button.

„S poklesem teploty tratě začnete ztrácet přilnavost. Nikdy přitom nevíte, jestli ztratíte přilnavost v přední nebo zadní části vozu. Ve svém posledním kole jsem probrzdil v osmé zatáčce. Zablokovalo se zatížené pravé přední kolo, což je docela neobvyklé, takže jsme ji neprojeli úplně správně.”

„Nejsem si jistý, jaká bude naše rychlost v závodě, jelikož jsem toho v pátek moc nenajel. Nevím ani, jak na tom budeme, mám ale v úmyslu si to užít. Jedno je jisté, dostanu z vozu maximum. Když uvážím, jak jsme na tom byli včera, je tohle dobrý výkon.”

Poprvé od závodu v Kanadě chyběl ve třetí části Kevin Magnussen, který otevře druhou desítku startovního roštu.

„Jsem trochu zklamaný. Byl tak trochu provoz, důležitější ale je, že v Q2 jsem se trochu trápil se zadní částí svého vozu, zkrátka na ní nebyla žádná přilnavost. Včera to bylo trochu lepší, podíváme se proto, proč tomu tak bylo.”

„Naše závodní rychlost nicméně vypadá slibně. Naše rychlost na tvrdší směsi nevypadala v pátek špatně. Takže v závodě zřejmě budeme spíše na tvrdší směsi a budeme se snažit z ní vytěžit maximum. Našim cílem je jako vždy nasbírat co nejvíce bodů.”

Doporučujeme

Články odjinud