Kdyby byl závod o kolo delší, Ricciarda bych předjel, říká Button

Kdyby byl závod o kolo delší, Ricciarda bych předjel, říká Button

McLaren se ve Velké ceně Velké Británie předvedl ve velmi dobrém světle, když se mu podařilo letos teprve popáté dojet s oběma vozy na bodovaných příčkách. Jensonu Buttonovi přitom jen o kousek uniklo umístění na stupních vítězů.

„Okruhy s rychlými zatáčkami opravdu nejsou silnou stránkou našeho vozu, takže myslím, že můžeme ze Silverstonu odjíždět spokojeni s tím, čeho jsme o tomto víkendu dosáhli. Bylo skvělé mít tak dobrý souboj s Fernandem (Alonsem) a jsem rád, že jsem v posledním stintu dokázal ujet jemu i Sebastianovi (Vettelovi). Cílem jsem projel 0,9 s za Danielem (Ricciardem). Myslím, že kdyby bylo ještě jedno kolo, tak bych ho předjel,” řekl v cíli čtvrtý Jenson Button.

„Měl jsem tak blízko ke stupňům vítězů, pro fanoušky by bylo skvělé tam vidět mě a Lewise spolu. Je mi líto, že to nevyšlo. Ačkoliv to dnes pro nás vypadalo jako další krok vpřed, je zřejmé, že musíme i nadále pracovat, například i když Williams startoval za námi, tak nás dnes porazili.”

F12014SIL_HZ10622.jpgF12014SIL_HZ10692.jpgF1SIL2014_JK1593527.jpg

Bodově dnes přispěl také Kevin Magnussen, který skončil sedmý. „Můj závod byl dobrý, trochu jsem se trápil na měkčí směsi pneumatik. Na tvrdší jsme měli mnohem lepší rychlost. Vždy je frustrující, když se trochu propadnete pořadím, měl jsem opravdu dobrý start a chvíli jsem byl třetí. Pak jsem se ale začal trápit a neudržel jsem za sebou ferrari a red bully. Dnes to pro tým byl dobrý den, získali jsme 18 bodů, takže bychom měli být spokojeni, jelikož se stále zlepšujeme. Také inženýři a mechanici během víkendu předvedli opravdu skvělou práci.”

Závodní ředitel McLarenu Éric Boullier dodal. „Nečekali jsme, že na tomto okruhu budeme konkurenceschopní, jelikož jsme se domnívali, že spousta jeho rychlých zatáček by neseděla z pohledu aerodynamiky našemu MP4-29, takže jsme rádi, že jsme získali 18 bodů.”

Doporučujeme

Články odjinud