Když se budete zabývat detaily, budete zmatení, varuje fanoušky Hembery

Když se budete zabývat detaily, budete zmatení, varuje fanoušky Hembery

Šéf oddělení motorsportu Pirelli Paul Hembery řekl, že fanoušci formule 1 by se neměli obávat změn v pravidlech ohledně pneumatik. V opačném případě hrozí, že budou zmateni.

Od letošní sezóny formule 1 vybere Pirelli pro každý závodní víkend tři směsi. Tu nejměkčí z nich musí jezdci použít v závěrečné části kvalifikace a alespoň jednu ze dvou směsí musí pilot nasadit i v závodě.

V konečném důsledku Pirelli vybere tři sady pneumatik, ovšem týmy pak mají volnou ruku při využívání dalších deseti sad během celého závodního víkendu.

Týmy navíc musí svou volbu oznámit 14 týdnů před zámořskými závody a osm týdnů před závody v Evropě.

„Myslím, že pokud se pokusíte ponořit do nejmenších detailů toho, o co jde, tak podle mě pak hrozí riziko, že budete zmateni, stejně jako byste byli u předchozích pravidel, když se zeptáte, jaké pneumatiky použijete v určité chvíli,“ říká pro GPUpdate.net Hembery.

„Podle mě je třeba jen sledovat to, co vidíte na obrazovce, a příliš se nezabývat detaily. Vím, že někteří lidé to mají rádi, mělo by to být ale hlavně o závodění.“

„Budou to jen barvy směsí a úrovně směsí, už nebudou žádné měkčí a tvrdší, které, jak víme z našich průzkumů, lidi také mátly. Jen si vyberte svou oblíbenou barvu a tým a snad to spolu bude fungovat.“

Pirelli již oznámilo, které tři směsi vybralo pro první závody sezóny. V Austrálii, Číně a Bahrajnu to budou superměkká, měkká a středí směs.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud