Kvjat se závodění proti Ricciardovi nebojí

Kvjat se závodění proti Ricciardovi nebojí

Po jedné sezóně strávené u Toro Rosso se mladý Rus přesouvá do týmu, který v posledních pěti letech získal čtyři tituly poháru konstruktérů.

Daniel Kvjat se podle svých slov nebojí toho, že bude v příštím roce jeho týmovým kolegou u Red Bullu Daniel Ricciardo.

Rus v letošním roce debutoval ve F1 s týmem Toro Rosso a když Sebastian Vettel ohlásil svůj odchod k Ferrari, rozhodlo se vedení Red Bullu zaplnit místo vedle Ricciarda právě Kvjatem. Ricciardo ve své první sezóně u Red Bullu v celkovém hodnocení porazil čtyřnásobného šampiona Vettela a získal i tři vítězství. Jako jediný tak dokázal vzít vítězství Mercedesu.

„Ne, nemám žádné obavy,” řekl o svém novém působišti Kvjat. „Budu dělat svou práci, kterou vím, že umím a uvidíme, jak na tom budeme. V tuhle chvíli, kdybych řekl cokoliv o tom, kde budu, tak by to byl jen odhad, takže budeme muset počkat a uvidíme v Austrálii.”

„Proto tu jsem a je to skvělá příležitost (závodit proti Ricciardovi). V letošní sezóně podával skvělé výkony, je to ale výzva a ty já mám rád.”

Nejdůležitější podle Kvjata bude se přes zimu začlenit do týmu. „Už změna týmu je podstatná, je to ale o tom co nejdříve spolu dobře komunikovat. Hodně to pomůže.”

Doporučujeme

Články odjinud