Letos by mohly být dva sezónní testy

Letos by mohly být dva sezónní testy

Dva dvoudenní testy by měly letos proběhnout v rámci nabité sezóny.

Za několik dní (25. a 26. ledna) proběhnou speciální testy pneumatik do mokra na okruhu Paula Ricarda, kterého se zúčastní jen tři týmy. Na přelomu února a března nás čekají dva čtyřdenní předsezónní testy (viz Kalendář F1 2016). A dál?

Pirelli chce letos testovat kvůli změnám pro příští rok, kdy dojde nejen k úpravám aerodynamických pravidel, ale budou i širší pneumatiky. Zatím není moc jasné, jak budou tyto testy vypadat.

Vloni proběhly v sezóně dva testy – v Barceloně a ve Spielbergu (Red Bull Ring). Letos je sezóna značně nahuštěná, i když nad rekordním počtem závodů (21) zatím visí s ohledem na situaci v Austinu otazníky.

Velký počet závodů samozřejmě klade vysoké nároky na personál týmů. Ty už dávno nemají dvě skupiny mechaniků, jako v dobách, kdy se testovalo takřka bez omezení. A samozřejmě zde jsou náklady.

Podle Auto Motor und Sport by letos přesto měly proběhnout dva testy – v Barceloně a v Silverstonu a to vždy po tamních závodech v úterý a ve středu. Konkrétně tedy v Barceloně 17. a 18. května a v Silverstone 12. a 13. července.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud