Lotterer a Webber: F1 už není to, co bývala

Lotterer a Webber: F1 už není to, co bývala

André Lotterer se ve Spa svezl ve voze formule 1. Královna motorsportu ho ale zřejmě moc nenadchla.

Lotterer před mnoha lety testoval Jaguar ve formuli 1. Jeho kariéra se pak ale ubrala jiným směrem, což mu prý nevadí a je s ní spokojený. Připomeňme, že Lotterer je vítězem závodu 24h Le Mans.

Kromě toho také jezdí v Japonsku v sérii Super Formule. „V Super Formuli máme nejrychlejší a nejčistější závodní auta v zatáčkách na světě, říká Lotterer. 

Podle Lotterera nemůže Super Formule soupeřit s F1, pokud jde o slávu a mediální pokrytí. „Lidé, kteří nerozumí závodění si myslí, že formule 1 je jediná. Ale formule 1 už není to, co bývala. Měl jsem ten pocit, když jsem jel závod. Není tam moc přilnavosti od pneumatik a přítlaku v zatáčkách. Nemůžeš jet naplno, ale je to stále dobrý zážitek,“ komentuje Lotterer.

F1 kritizoval také Mark Webber, který zamířil tam, kde jezdí i Lotterer. Nemyslíme samozřejmě Super Formuli, ale WEC.

01WECSIL2014_06052.jpg

„Jedním z největších rozdílů mezi F1 a prototypy je přítlak,“ říká bývalý jezdec Red Bullu pro španělský El Confidencial.

„Na straně druhé jsou to pneumatiky. Michelin (Le Mans) je skutečně závodní pneumatika, ze které mohu vytěžit maximum, zatímco Pirelli ve formuli 1 je jen showbyznys.“

Doporučujeme

Články odjinud