Má Ferrari předkupní práva na část Formule 1?

Má Ferrari předkupní práva na část Formule 1?

Se zajímavou zprávou přišel britský Telegraph. Ferrari má prý předkupní právo na část akcií Formule 1.

Luca di Montezemolo jak známo není jen prezidentem Ferrari, ale má mnohem více obchodních aktivit. Novináři z Telegraphu zjistili, že je od roku 2012 nevýkonným ředitelem mateřské společnosti Delta Tepco. Ta vlastní podíl v komerčních právech F1.

Montezemolovo angažmá mělo být přípravou na IPO F1. Vstup na burzu se ale nakonec odložil na neurčito kvůli ekonomické krizi a také kvůli soudním tahanicím Bernieho Ecclestona. V současné době není zřejmé, zda ke vstupu na burzu dojde nebo zda CVC, která vlastní největší balík akcií, bude chtít svůj podíl nebo jeho část prodat jinak.

Pokud by ale skutečně proběhl vstup F1 na burzu, měl by mít Montezemolo předkupní právo na určitý balík akcií. Montezemolo dostane od Ferrari tučné odchodné, takže by mohl zainvestovat. Nebo možná nemohl. Telegraph se odvolává na zdroj blízký Ferrari, podle něhož má předkupní právo Maranello a nikoliv Montezemolo.

Nejde ovšem o nějaký závratný balík akcií. Ve hře je prý 0,25%, což s ohledem na odhad tržní hodnoty Formule 1 bude asi 25 milionů dolarů.   

Doporučujeme

Články odjinud