Magnussen bude působit jen u McLarenu, plán s IndyCar nevyšel

Magnussen bude působit jen u McLarenu, plán s IndyCar nevyšel

Nahrazení Fernanda Alonsa ve Velké ceně Austrálie Kevinu Magnussenovi podle jeho slov pohřbilo šance na závodění v seriálu IndyCar v letošní sezóně.

Dán, který se pro letošní rok nevešel do závodní sestavy McLarenu a musel vzít za vděk rolí rezervního pilota, zvažoval možnosti závodění mimo F1. Poohlížel se po IndyCar či účasti v závodě 24h Le Mans v posádce se svým otcem Janem.

Ovšem jeho povolání coby Alonsova náhradníka pro závod v Melbourne jej připravilo o šanci usilovat o sedačku v IndyCar.

„Mluvili jsme o tom, ale nedojde k tomu,” řekl o angažování Magnussena Michael Andretti, syn mistra světa F1 Maria a šéf předního týmu v IndyCar Andretti Autosport.

„Poohlíželi jsme se po IndyCar a snažili se o sedačku pro Indy (slavný závod Indianapolis 500), vždy ale s tím, že prioritou je formule 1,” odpověděl Magnussen na dotaz, proč letos nebude závodit.

„Ale protože jsem v Austrálii zastoupil Fernanda, tak už to nebylo možné. Upustili jsme tedy od toho a nyní mám v plánu jen tohle (pozici rezervního jezdce).”

„Nikdy nevíte, co se může během roku naskytnout, v tuhle chvíli je ale jisté jen to, že budu na závodech (F1).”

I přesto, že po jedné sezóně strávené v F1 byl Magnussen odsunut na druhou kolej, se Dán zaměřuje na pokračování kariéry v F1.

„Radši bych závodil, mám ale plán, takže to není tak špatné. Samozřejmě v tuto chvíli je to trochu nudné a frustrující, ale dokud máte něco, na co se můžete těšit, tak vám to pomáhá.”

„Mým celkovým cílem je stát se mistrem světa formule 1. V tuto chvíli je cílem získat závodní sedačku. To je první věc, za kterou si jdu.”

„Teď jsem s McLarenem. Těžko říct, zda budu tady, nebo mi pomohou získat nějakou jinou sedačku. Jsem si ale jistý, že coby třetí jezdec jsem v nejlepší možné pozici.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud