Magnussen bude tahounem Renaultu, říká Abiteboul

Magnussen bude tahounem Renaultu, říká Abiteboul

Dán bude vedoucím jezdcem francouzské stáje, přestože rok nezávodil.

Kevin Magnussen je i přes rok závodní absence připraven vést Renault při jeho návratu do formule 1. Tvrdí to generální ředitel týmu Cyril Abiteboul.

Dánský závodník dostal nečekanou druhou šanci. Loni jej ze svých služeb propustil McLaren, letos však u Renaultu nahradil Pastora Maldonada, jehož sponzoři se s týmem nedohodli.

Magnussen bude letos týmovým kolegou Jolyona Palmera, který rovněž strávil rok v roli rezervního, nikoliv závodního jezdce. Narozdíl od Dána ale Palmer letos ve formuli 1 teprve debutuje.

„Myslím, že máme skvělou jezdeckou sestavu,“ řekl Abiteboul. „Přinášejí s sebou energii mladých lidí, kteří se chtějí ukázat.

Oba jezdci chtějí hodně dokázat, ale zaslouží si být ve F1 a budou získávat zkušeností s tím, jak my budeme získávat zkušenosti.

Ve svých kariérách ukázali, že jsou to vítězové. Jolyon vyhrál GP2 a Kevin formuli Renault 3.5. Kevin je přirozený talent a má dostatek zkušeností na to, aby byl lídrem pro technický tým, Jolyon bude těžit z toho, že má silného kolegu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud