Magnussen bude testovat DTM, podle Dennise nesplnil cíle

Magnussen bude testovat DTM, podle Dennise nesplnil cíle

Dobré i špatné zprávy si musel vyslechnout v uplynulých dnech bývalý jezdec McLarenu Kevin Magnussen.

Magnussen si před pár dny vyzkoušel vůz LMP1. V Le Mans ho ale neuvidíme. Alespoň téměř určitě ne v kategorii LMP1. Porsche a Audi (tedy značky spadající pod koncern VW) oznámily že příští rok v Le Mans nasadí pouze dva místo tří vozů. Sedačky si tak rozeberou tovární jezdci.

Tento týden by měl Magnussen testovat s Mercedesem v DTM. Ani tam ale nemusí být sedačka volná. Hodně bude záležet na dalších krocích čerstvého šampiona Pascala Wehrleina, kterého bychom mohli vidět v Manoru. Kromě Magnussena si vůz DTM vyzkouší třeba také Raffaele Marciello.

Kritika od Dennise

Asi ne zcela povzbudivé komentáře si musel Magnussen skrze média vyslechnout od Rona Dennise. „Dali jsme mu všechny příležitosti v sezóně formule 1 a velmi jasné cíle, kterých měl dosáhnout, ale nesplnil je,“ řekl Dennis.

Dennis zdůraznil, že McLaren své jezdce podporuje a dělá pro ně hodně. „Zaplatili jsme Kevinovu kariéru, zaplatili Hamiltonovu kariéru a lidé zapomínají, že jsme v úvodu platili i Rosbergovu kariéru.“  

O jaké cíle v případě Magnussena šlo Dennis říct nechtěl. „Nemyslím, že je to vhodné. Zeptejte se ho. On to ví a není pochyb o tom, že ví, že nepodal takový výkon, jaký měl.“

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud