Marussia nahradila Chiltona! Ve Spa pojede Rossi

Marussia nahradila Chiltona! Ve Spa pojede Rossi

Marussia napodobila svého odvěkého rivala a pro GP Belgie vymění jezdce. Maxe Chiltona nahradí Alexander Rossi. Ten přitom do nedávna jezdil v GP2 a byl součástí právě Caterhamu.

Caterham místo Kobajašiho nasadí v Belgii Andrého Lotterera, šampiona závodu 24 Le Mans. Z prohlášení Caterhamu nevyplývá, že by Lotterer zůstal i pro další závody, ale uvidíme.

Marussia se rozhodla jít ve šlépějích svého konkurenta. Místo Maxe Chiltona nasadí amerického jezdce Alexandera Rossiho (*1991), který byl donedávna součástí Caterhamu. Nové vedení ho ale propustilo a Rossi přešel pod křídla Marussie. 

Rossi toho má za sebou opravdu dost. V letech 2009-2010 jezdil v asijské části GP2, poté prošel GP3, Formulí Renault a poté přešel do GP2, kde jezdil za Caterham. 

Zajímavé je, že iniciativa nepřichází ze strany Rossiho, ale Chiltona. Marussia prý neměla v úmyslu Rossiho v této sezóně nasadit. Tým je ale prý v těžké finanční situaci, dluží různým dodavatelům a to včetně Ferrari. Chilton tak své místo uvolnil dobrovolně.

„Max Chilton se dobrovolně vzdal své sedačky pro víkend ve Spa, aby týmu jejím prodejem pomohl získat potřebné finanční prostředky,“ uvádí zástupci britského jezdce. 

„Marussia je v současné době v jednání s několika novými investory a očekává se, že situace bude vyřešena před dalším závodem v Monze,“ stojí také v prohlášení. 

Pokud se nepleteme, měl by být Rossi prvním Američanem ve formuli 1 od GP Evropy v roce 2007, kdy jel za Toro Rosso Scott Speed. 

Doporučujeme

Články odjinud