Massa je šťastný, že dokončil závod

Massa je šťastný, že dokončil závod

Felipe Massa považuje za důležité, že se mu v Maďarsku podařilo dokončit závod na bodech a to navíc na relativně slušné pozici. Willams si v Maďarsku moc nevěřil, ale pro Massu byl výsledek důležitý z osobního hlediska.

Massa v Silverstonu narazil do roztočeného vozu Kimiho Räikkönena a o dva týdny později v Německu odstoupil po nehodě s Magnussenem už v prvním kole. Cíl závodu neviděl předtím ani v Kanadě po kolizi s Pérezem.

V Maďarsku tak pro Brazilce bylo ze všeho nejdůležitější dokončit závod. „Když se podíváte, co se stalo v posledních závodech, tak je to velká úleva dokončit závod a získat rozumné body“, říká Massa pro Autosport.

F12014Canada_HZ10166.jpgF1GER2014_JK1599141.jpgF1GER2014_JK1599145.jpg

„Potřeboval jsem čistý závod. Bylo to pro mne důležité. V prvním kole jsem si dával velký pozor, nakonec jsem dorazil co cíle.“

Massa ale trochu lituje, že bezproblémový závod prožil zrovna na okruhu, který Williamsu nesedl. „To nám rozhodně nestačí. Tentokrát jsme neměli vůz na to, abychom bojovali s Red Bullem a Ferrari, ačkoliv jsme skončili před jedním Ferrari. Vůz nebyl tak konkurenceschopný, byl zkrátka pomalý.“

Doporučujeme

Články odjinud