Massa se na Kobajašiho zlobí neprávem, vozu selhal brzdový systém

Massa se na Kobajašiho zlobí neprávem, vozu selhal brzdový systém

Za incident z první zatáčky, který Brazilce připravil o šanci na vysoké umístění, nebude udělen žádný trest.

Felipe Massa byl po vyřazení ze závodu pochopitelně rozladěný a velice se zlobil na navrátilce Kamuje Kobajašiho, který letos závodí v barvách Caterhamu. Massa srážku s Kobajašim přirovnal k nechvalně známému pochybení Romaina Grosjeana při Velké ceně Belgie 2012.

„Někdo do mě tvrdě narazil. Byla to vážně škoda, protože vše bylo na startu pod kontrolou. Dával jsem si pozor a do zatáčky najížděl co nejopatrněji. Kdykoliv ale Kamuj startuje takovýmhle způsobem, dělá to samé.

Při takovýchto startech prostě nemůžete tímhle způsobem šlápnout na brzdy na padesáti metrech. Nevidím moc rozdíl mezi tím, co se tu stalo, a Grosjeanovým bláznivým startem před časem ve Spa. Doufám v potrestání, protože tohle se prostě nedělá,“ řekl Massa.

Caterham však po závodě upřesnil důvod nehody. Nebyla prý způsobená jezdeckou chybou, nýbrž nefunkčním systémem zadních brzd. Z tohoto důvodu se komisaři rozhodli Kobajašiho nijak netrestat.

"Stevardi zjistili, že incident byl způsoben závažnou technickou poruchou, která byla zcela mimo jezdcovu kontrolu. Týmu bylo připomenuto, aby spolupracoval s technickým delegátem FIA s cílem zjistit přesnou příčinu technického selhání," stálo ve zprávě o vyšetřování.

F12014GP01AUS_HZ7430.jpgF12014GP01AUS_HZ9602.jpgF12014GP01AUS_JK1526737.jpg

Doporučujeme

Články odjinud