Massu trápí problémy s brzdami, Williams mu nepomůže

Massu trápí problémy s brzdami, Williams mu nepomůže

Není to tak dávno, co se společnost Brembo neobjevovala v souvislosti s F1 zrovna v dobrém světle. Felipe Massa má ale problém naopak s druhým dodavatelem.

Brzdové kotouče od společnosti Brembo se řešily zejména po kvalifikaci na GP Německa, kde havaroval po selhání brzd Lewis Hamilton. Felipe Massa letos používá brzdy od Carbon Industrie, ale raději by využíval Brembo, na které je zvyklý z Ferrari.

Nejde přitom jen o zvyk, podle Massy trpí Carbon Industrie za mokra glazováním. „Ano, nebylo to letos poprvé, kdy jsme měli problém (s glazováním),“ říká Massa pro Autosport v narážce na GP Belgie.

„Není to moc dobré, abych byl upřímný, stále na tom pracujeme. Není možné brzdy rychle zahřát (na mokru)“, pokračuje Massa. 

Rob Smedley říká, že Williams nemůže Massovi dát brzdy od Bremba, protože na to není letošní vůz uzpůsoben. Některé týmy mohou brzdy od obou výrobců střídat i v průběhu víkendu, Williams to ale neumí a je otázka, zda se Massa dočká příští rok. Z technického hlediska by to nebyl problém, Smedley ale říká, že Williams má omezené zdroje a musí zvažovat, kde je využije. 

Doporučujeme

Články odjinud