Mercedes kvůli Ferrari urychlí tempo svého vývoje

Mercedes kvůli Ferrari urychlí tempo svého vývoje

Mercedes vloni tři závody nevyhrál, ale bylo to vždy kvůli problémům. V Malajsii ale mělo Ferrari vyšší rychlost než Mercedes a Scuderia navíc chystá nasazení dalších novinek.

Podle Helmuta Marka chystá Ferrari na GP Kanady balík vylepšení pro svou pohonnou jednotku. To přiznal i James Allison, který ale mluvil jen obecně o konci května.

Toto Wolff v rozhovoru pro The Telegraph připouští, že Mercedes v těchto dnech analyzuje, kde udělal chybu, co musí zlepšit a zda některé díly nenasadit dříve, než plánoval.

„Určitě musíme zvýšit tempo našeho vývoje,“ říká Wolff, podle kterého má Mercedes všechny zdroje, které potřebuje. „Jen musíme zůstat v klidu. Možná, že některé komponenty nasadíme na vůz dříve, než jsme plánovali, ale není zde žádný důvod k panice. Jsme zpět v normální závodní sezóně, kde budeme mít více než jen jednoho favorita.“

„Neměli jsme to v neděli pod kontrolou. Bylo jasné, že vítězná série nebude trvat věčně. Myslím, že bychom ale neměli být extrémní v našem hodnocení. V Melbourne jsme byli extrémní v hodnocení a říkali, že Mercedes vyhraje celou sezónu, o dva týdny později se ptáme: ‘Je to konec jedné éry?’ Není to konec jedné éry, možná je to začátek nové éry, dobrého souboje, na který se těšíme.“

Foto: Getty Images / Peter J Fox

Doporučujeme

Články odjinud