Mercedes nabídne část pohonné jednotky konkurenci

Mercedes nabídne část pohonné jednotky konkurenci

Ve čtvrtek se uskuteční velmi důležitá schůzka Strategické skupiny. Její výsledek nebude mít vliv na příští sezónu, ale může způsobit revoluci v pravidlech od sezóny 2016.

Ferrari, Renault a zřejmě také Ecclestone chtějí nějakou změnu, která by reagovala na dominanci Mercedesu. Red Bull otevřeně hovořil o nové pohonné jednotce, která by kromě spalovacího motoru obsahovala dvě turba a jednotný ERS. Red Bullu samozřejmě vadí zejména ztráta na Mercedes, ale při argumentaci mluví hlavně o vysoké cenně současných pohonných jednotek.

Mercedes s tím samozřejmě nesouhlasí. Do vývoje věnoval obrovské peníze a je přesně tam, kde chce být. Také Mercedes ale argumentuje hlavně penězi – nová válka ve vývoji by podle něj zvýšila náklady.

Německý Sport Bild nyní přináší zajímavou informaci. Mercedes prý bude navrhovat kompromisní řešení. Pravidla by zůstala tak, jak jsou, Mercedes by ale konkurenci nabídl své pohonné jednotky bez spalovacího motoru. Pokud by na to přistoupili všichni, měli bychom zde fakticky jednotný ERS.

V Maranellu ale budou při představě, že mají pod kapotou z velké části pohonnou jednotku od Mercedesu, potřebovat aspirin. 

Doporučujeme

Články odjinud