Mercedes odmítá konspirační teorie ohledně sabotáže Hamiltona

Mercedes odmítá konspirační teorie ohledně sabotáže Hamiltona

Lewise Hamiltona potkal v kvalifikaci dvakrát stejný problém s izolací MGU-H. Mercedes popřel konspirační teorie, že by Hamiltonovi škodil záměrně.

V historii F1 se občas setkáme se situací, kdy technické problémy potkávají téměř výhradně jen jednu stranu garáže. Občas se pak objeví konspirační teorie, že to tým dělá úmyslně nebo minimálně nadržuje jednomu z jezdců.

Je zajímavé, že na diskuse na sociálních sítích Mercedes reagoval. Podle Wolffa se tak stalo z toho důvodu, že Mercedes nechce, aby negativní komentáře nějak dopadly na Hamiltonovy mechaniky. Konspirační teorie ale odmítá.

„Má odpověď je taková, že ani nechci uznat tuhle partu šílenců,“ uvedl Wolff. „Myslí si, že bychom poškodili jezdce, který je našim jezdcem, který pro nás získal dva tituly mistra světa.“

Podle Wolffa měl během závodu problémy i Rosberg a na boxové zdi se báli, aby kvůli MGU-K vůbec dokončil závod.

Podobně reagoval po závodě také Lauda. „Jsou to blbosti,“ řekl pro Sky Sports. „Nenávidím tyhle řeči. Je tu 1100 lidí a všichni se snaží dělat maximum pro oba vozy, jinak bychom se sem nedostali. Tyto chyby nikdo nedělá schválně. Jsou to prostě lidské chyby, které dělá každý. Musíme udělat vše, aby se to již nikdy nestalo, a to taky uděláme.“

Hamiltona potkaly problémy také v závodě. Sice dojel druhý, ale po část závodu musel kvůli tlaku vody přestat stahovat Rosberga. I když je otázkou, zda by ho nakonec dojel.

„Tyhle věci se stávají, když vyměníte motor. Nemělo by se to stávat, ale může se to stát.“

Laudu více trápí Hamiltonův opakující se problém z kvalifikace.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud