Monako našemu vozu zkrátka nesedí, shodují se jezdci Williamsu

Monako našemu vozu zkrátka nesedí, shodují se jezdci Williamsu

Nejhorší kvalifikační výsledek sezóny zaznamenal v Monaku Williams. Felipe Massa skončil čtrnáctý, Valtteri Bottas se ani neprobojoval z první části.

V prvních pěti letošních kvalifikacích bojovali oba piloti týmu z Grove vždy o umístění v nejlepší desítce na roštu, tedy v Q3. V Monaku se mezi nejlepších deset však neprobojoval ani jeden z nich.

„Během kvalifikace tu nebyl žádný velký problém, který nás stál pozice, Monako jednoduše není okruhem, který by seděl našemu vozu. Během dne jsme se trápili a nemohli jsme zajet takový čas, jaký jsme chtěli. Zítřek nebude jednoduchý, kvůli charakteru okruhu je ale všechno možné. Není to tak skvělý výsledek, jelikož jsme byli zvyklí na lepší pozice, jsem ale přesvědčen, že můžeme získat body a ty musí být také naším cílem.”

Bottas přičetl neúspěch problémům se zahřátím pneumatik, které se mu nedařilo dostat na správnou provozní teplotu.

„V prvním pokusu na měkčí směsi pneumatik jsem před sebou měl provoz a nemohl jsem jet tak rychle, abych udržel pneumatiky ve správné teplotě. V dalším kole jsem zkrátka po celé délce trati neměl dostatečnou přilnavost. Věděli jsme, že tahle trať našemu vozu nebude moc sedět a po celý víkend jsme měli problémy přimět pneumatiky správně pracovat. Je to ale okruh, kde se může stát spousta věcí a když se vyhneme všem problémům a podaří se nám dokončit závod, pak můžeme pomýšlet na body,” řekl Bottas, který odstartuje ze sedmnácté pozice.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud