Montoya si vyzkouší Porsche

Montoya si vyzkouší Porsche

Juan Pablo Montoya je o něco blíže zisku slavné trojité koruny (vítězství v Indy 500, Le Mans a Monaku). Tento týden totiž usedne do vozu Porsche.

Montoya byl nedávno hostem Porsche v USA, ale obě strany nevnímaly možnou spolupráci jako něco, co by bylo aktuální. Představitele Porsche neopomněli zmínit, že pro Le Mans mají své jezdce, se kterými jsou spokojení.

Jenomže časy se mění a to někdy velmi rychle. Nový kalendář F1 pro sezónu 2016 přináší problém. Závod v Baku se pojede o stejném víkendu jako 24 hodin Le Mans. Pokud se něco nezmění, nebude moci Nico Hülkenberg příští rok obhajovat letošní vítězství. V Porsche by najednou byla i volná sedačka.

To vše je zatím předčasné, ale dnes Porsche potvrdilo, že už tento týden ve čtvrtek bude Montoya testovat vůz Porsche 919 Hybrid v Bahrajnu.

Kolumbijec současně poskytl rozhovor RTL, kde si trochu rýpl do Hamiltona. Ten prý u Mercedesu odvádí dobrou práci, ale má také štěstí.

„Ve formuli 1 je to pořád to samé. Jeho (Hamiltonovo) načasování je opravdu dobré. Vždy je ve správný čas ve správném autě a těží z toho.“

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Doporučujeme

Články odjinud