Mosley kritizuje Mercedes za PR politiku

Mosley kritizuje Mercedes za PR politiku

Mercedes si v pátek pozval oba jezdce na kobereček a probral s nimi situaci z GP Belgie. Následně vydal tým i oba jezdci prohlášení.

Mercedes také informoval, že Rosberga potrestal. Jak přesně, to už nesdělil, ale podle médií se jedná o velmi tučnou šestimístnou pokutu, kterou bude muset Rosberg poslat na charitativní účely.

Bývalý prezident FIA Max Mosley si myslí, že Mercedes tuto část problému nezvládl. „Myslím, že se Mercedes věnoval incidentu správným způsobem. Pokud se ale rozhodli potrestat Rosberga, neměli to oznamovat. Je to jako kdyby ho veřejně obviňovali, a to opravdu není v pořádku,“ říká Mosley pro Daily Mail.

Mosley se vyjádřil také k samotnému incidentu na trati. „Jak to vidím já – a jsem momentálně vnějším pozorovatelem – je zde velmi zkušený ředitel závodu (Charlie Whiting), který se společně se sportovními komisaři rozhodl nejednat, protože to byl závodní incident. S tím mohu souhlasit. Byla to malá nehoda s vážnými následky. Co řekli jezdci potom, to není jasné. FIA to ale na základě (jejich prohlášení) řešit nemohla.“  

Doporučujeme

Články odjinud