Nahradí Magnussen Maldonada u Renaultu? (aktualizace)

Nahradí Magnussen Maldonada u Renaultu? (aktualizace)

V Británii se šíří zajímavá spekulace. Bývalý jezdec McLarenu Kevin Magnussen by prý mohl zakotvit u Renaultu jako rezervní jezdec. V pozdější fázi by se ale mohl stát také závodním jezdcem týmu.

The Telegraph přinesl informaci, že Magnussen strávil minulý týden dva dny v Enstone jednáním s představiteli Renaultu. Ten už dříve potvrdil, že v týmu zůstanou Maldonado a Palmer, se kterými podepsal ještě Lotus. Magnussen by se nyní mohl ucházet o roli testovacího jezdce. Později by se ale mohl stát i závodním jezdcem francouzského týmu.

Pastor Maldonado se během své kariéry mohl opřít o podporu ropné společnosti PDVSA. Ve Venezuele je ale momentálně politicky nestabilní situace – opozice vyhrála parlamentní volby a bude se snažit odvolat prezidenta Madura.

Ještě důležitější je ale cena ropy, která je na historických minimech a překonala před pár hodinami hranici 30 dolarů za barel. Pozice Maldonada tak nemusí být příliš jistá.

Na druhou stranu s ohledem na plány a problémy Renaultu je otázkou, zda by tým chtěl mít ve voze dva mladé jezdce. Palmer má nulové závodní zkušenosti, Magnussen sice už něco odjel, ale mezi nejzkušenější rozhodně nepatří.

Aktualizace

Podle BBC má dokonce už nyní PDVSA zpoždění v platbě. Ročně má Lotusu / Renaultu platit 50 milionů dolar.

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud