Naše napětí zmizí s první kvalifikací, říká Lowe

Naše napětí zmizí s první kvalifikací, říká Lowe

Mercedes má za sebou úspěšně zimní testy, neví však, jaká je jeho skutečná rychlost.

Výkonný ředitel Mercedesu Paddy Lowe se nechal slyšet, že s kvalifikací na úvodní Velkou cenu Austrálie opadne napětí, které v týmu panuje po zimních testech.

Obhájce jezdeckých a týmových titulů z posledních dvou let má za sebou velice povedenou přípravu na letošní sezónu, jeho vozy totiž prokázaly nebývalou spolehlivost a rychlost.

Vzhledem k odlišným testovacím programům však chybí přímé porovnání rychlosti s konkurencí, což má za následek napjaté očekávání. To však s první kvalifikací nové sezóny zmizí.

„Inovace nás žene vpřed a na našem voze je jasně vidět, že nikdo v tomto týmu neusíná na vavřínech,“ řekl.

„Zatímco nás ale těší naše výkonnost v Barceloně, nemáme žádnou jasnou představu o tom, jak si stojíme v porovnání s konkurencí. To vytváří napětí, ale hlavně nadšení, chceme vidět, jak na tom jsme.

První kvalifikace sezóny je pro mě tou nejnapínavější hodinou celého kalendáře formule 1. Tehdy dostanete svoji konečnou známku za všechnu tu tvrdou práci, kterou jste několik měsíců museli dělat, abyste dali dohromady nové auto. Je to poprvé, co uvidíme všechna auta a jezdce na limitu.

Jakmile projdete kvalifikací a vidíte, jak na tom jste, dobře, nebo špatně, uvolní se velká část toho zimního napětí a přemění se na plány do budoucna.

Ať už to znamená udržovat náskok nebo se blížit cíli před vámi, je mnohem jasnější, co bude vaším cílem.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud