Nasr: U Williamsu zůstat nešlo

Nasr: U Williamsu zůstat nešlo

Felipe Nasr mění týmové oblečení. Z testovacího jezdce Williamsu se příští rok stane závodní jezdec Sauberu.

„Musím přiznat, že jsem se toho ve Williamsu naučil hodně,“ říká Nasr pro stránku F1.com. „Jsem velmi vděčný za tuto šanci. Jezdil jsem u nich poprvé ve voze formule 1, pracoval jsem s inženýry a mechaniky a samozřejmě s dalšími jezdci. Díky tomu jsem mohl vidět, jak vypadá práce v průběhu víkendu ve formuli 1, zúčastnit se jednání a být svědkem toho, jak se řeší problémy. Také jsem udělal hodně práce v simulátoru,“ pokračuje Nasr.

Brazilec si sice polepší, pokud jde o pozici, ale zřejmě pohorší, pokud jde o tým. Zatímco Williams skončil letos třetí, Sauber byl bez bodu. Podle Nasra ale nebyla možnost zůstat. „Samozřejmě jsem tady chtěl zůstat, ale mají své závazky s Felipem a Valtterim, takže jsem musel jít dál. Nemohl jsem přijít o čas, musel jsem udělat další krok.“

Na nováčky obvykle čeká řada okruhů, které neznají, protože se na nich juniorské série nejezdí. Nasr prý zná asi 80 procent tratí.

Cíle pro příští rok si Nasr moc nedává. „Měli (Sauber) hodně těžké období, takže máme spoustu práce, na které se chci samozřejmě podílet.“ Jak to vidí se šancemi? „Nějaké body, když budu ještě optimističtější, tak pódium?“ Podle Nasra bude samozřejmě klíčové, jak bude vypadat nový vůz.

Otázka padla také na Nasrovy vzory. „Narodil jsem se v roce 1992, takže jsem nezažil Ayrtona Sennu. Znám ho jen z vyprávění a videí, vyrůstal jsem s Michaelem Schumachere. Takže bych řekl, že tito jsou mé dva vzory.“

Doporučujeme

Články odjinud