Nedorozumění mě stálo třetí pozici, lituje Ricciardo

Nedorozumění mě stálo třetí pozici, lituje Ricciardo

Čtvrté a páté místo na roštu Velké ceny Monaka patří pilotům Red Bullu.

Daniel Ricciardo, který doplní Sebastiana Vettela ve druhé řadě, byl výsledkem kvalifikace velmi frustrován. Kvůli nedorozumění v komunikaci s týmem podle svých slov přišel o dvě desetiny sekundy, které ztratil na čtyřnásobného mistra světa ve službách Ferrari.

Na začátku svého kvalifikačního pokusu totiž Australan nepřepnul svůj vůz do módu pro maximální výkon a jen v prvních metrech ztratil dvě desetiny sekundy.

„Je znát, že jsem nešťastný,” řekl Australan. „Měli bychom ale být na třetí pozici. Neříkám tím, že jsem probrzdil nebo tak něco. Začali jsme kolo bez maximálního výkonu pro kvalifikaci. Bylo to jen nedorozumění s boxovou zdí a já už před nájezdem do první zatáčky byl pomalejší o dvě desetiny. To jsou ty dvě desetiny, které jsem potřeboval ke třetímu místu.”

„Jsem kvůli tomu zklamaný, protože to, co měl být skvělý výsledek, je teď jen dobrý výsledek. Pokusím se zítra ale o raketový start. Tohle je poslední místo na světě, kde chcete někomu přepustit zdarma pozici.”

Stejně jako další jezdci měl i Ricciardo s chladnějšími podmínkami.

„Jeli jsme dvě zahřívací kola, ale nikdy se nezdálo, že by se pneumatiky zahřívaly a měly správnou přilnavost. Bylo to ošidné. Myslím, že kdybychom je přiměli pracovat, byli bychom konkurenceschopnější. To se teď jeví jako naše slabina.”

Daniil Kvjat dosáhl v monacké kvalifikaci svého nejlepšího letošního výsledku, když odstartuje z páté pozice.

„Byl to jeden z těch mála okamžiků v sezóně, kdy jsem se ve voze cítil opravdu pohodlně, což bylo velmi důležité,” řekl Kvjat.

„Hodně pozitiv ale přineslo také celkové chování vozu. Nyní jsme v situaci, kdy musíme růst a udělat pár kroků vpřed.”

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud