Nejlépe placení jsou ve formuli 1 Alonso a Hamilton

Nejlépe placení jsou ve formuli 1 Alonso a Hamilton

Podle magazínu ESPN pobírají největší plat ve formuli 1 Fernando Alonso a Lewis Hamilton. Je shodný pro oba a řadí je mezi nejlépe placené sportovce světa.

Hned na úvod připomeňme, že výše platů je nejen ve formuli 1 tajná, takže veškeré žebříčky, které se tuto oblast snaží zmapovat, vycházejí z odhadů a představují určitou formu spekulací, které jezdci a týmy často zpochybňují.

Nicméně existuje několik seriózních zdrojů, jejichž odhady se dají označit za kvalifikované, a mezi ně patří i magazín ESPN. Ten sestavil tabulku nejlépe placených sportovců světa, jejíž první místo obsadil boxer Floyd Mayweather s 73,5 miliónu amerických dolarů v příjmech za uplynulých 12 měsíců. Na dalších dvou místech jsou fotbalisté Christiano Ronaldo a Lionel Messi s 50 milióny.

Co se týče formule 1, tak mezi prvními 25 sportovci se umístili na 12. a 13. pozici Fernando Alonso, respektive Lewis Hamilton, oba se shodným příjmem 27,5 miliónu dolarů (přes půl miliardy korun).

Dalšími nejlépe placenými piloty, kteří se ale už do tabulky nevešli, by měli být Jenson Button a Sebastian Vettel s příjmy kolem 22 miliónů.

Doporučujeme

Články odjinud