Newey ani letos nevidí v Red Bullu favorita na titul

Newey ani letos nevidí v Red Bullu favorita na titul

Pokrok na straně motoru potřebuje čas, Red Bull se tak znovu bude snažit spíše snížit ztrátu na Mercedes.

Adrian Newey ani letos nečeká, že by měl Red Bull figurovat v přímé bitvě o mistrovské tituly ve formuli 1. Progres na straně pohonné jednotky totiž nemůže být dostatečně rychlý.

Uznávaný designér, který couvl ze své role technického ředitele týmu, si je dobře vědom skutečnosti, že výkonnost Red Bullu bude opět do značné míry záviset na pohonné jednotce Renaultu.

Na základě neúspěšného roku 2014, ve kterém Red Bull ztratil svou pozici dominantní stáje, Newey očekává, že dohnat nyní suverénní Mercedes bude velmi obtížné.

„Myslím, že bychom v očekávání na příští rok měli být realisty,“ řekl Newey. „Mercedes má velice silnou pohonnou jednotku, odhadujeme to na nějakých 60 koní na konci loňské sezóny.

Renault pracuje velice tvrdě na eliminaci této ztráty, to však zabere čas. Rychlost vývoje, jen díky technologii, je pomalejší než s čím jsme schopni pracovat na straně šasi. Mají před sebou výzvu a já jsem si jistý, že ji zvládnou, potřebují na to ale čas.

Letošní rok bude skutečně o snaze pokračovat v posunu směrem vpřed a zredukovat deficit, který jsme v některých momentech loni měli. Kdyby se nám podařilo sem tam nenadále vyhrát, jako se nám to podařilo loni, bylo by to fantastické.“

Doporučujeme

Články odjinud