Oba jezdci Mercedesu měli v závěru problémy s brzdami

Oba jezdci Mercedesu měli v závěru problémy s brzdami

Lewise Hamiltona i Nika Rosberga z Mercedesu v závěru Velké ceny Bahrajnu postihly problémy s brzdami. Hamilton si však i přesto dojel pro třetí vítězství v sezóně, Rosberg skončil třetí.

První náznak problémů se projevil u Rosberga, který v souboji s Kimim Räikkönenem o druhé místo vyjel v první zatáčce mimo trať a propadl se za Fina. Hamilton krátce na to nahlásil týmu do rádia problém se systémem brake-by-wire.

Ačkoliv se Hamilton o vítězství nenechal připravit, a Rosberg dojel třetí, oba po závodě připustili, že to bylo v závěru složité.

„Snažil jsem se dohnat Lewise, ale bylo to nemožné,” řekl Rosberg. „Měl jsem problémy s brzdami. Přišel jsem o ně dvě kola před koncem a jel jsem v té zatáčce rovně. V těch posledních dvou kolech jsem musel vůz jen dovézt do cíle.”

Hamilton jel sice poslední kolo výrazně pomaleji a Räikkönen se mu přibližoval, podle Brita však jeho vítězství nebylo ohroženo.

470362374.jpg

„Myslím, že se moje brzdy trochu přehřály za několika jezdci o kolo zpět,” řekl vítěz závodu.

„Když jste za někým, tak nemůžete využít chladného vzduchu, tím pádem se trochu zahřály. Nebyl to ale velký problém.”

Šéf týmu Toto Wolff BBC řekl, že tým musel v průběhu závodu monitorovat teploty brzd a v závěru si byl vědom, že situace je "kritická".

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud